Verhuur

Via het contactformulier kun je je aanmelden. Bezoeken in de winkel kan uitsluitend op afspraak.

Viool verhuur

VIOOL

VANAF € 48 per 3 maanden

ALTVIOOL

VANAF € 48 per 3 maanden

CELLO

VANAF € 72 per 3 maanden

VIOLA DA GAMBA

VANAF € 120 per 3 maanden

* VERZEKERING?: NEE

* ONDERHOUD?: DOET RÉSONANCE

Rentingpoint

Résonance onderscheidt zich van andere verhuurders door de zorg die er aan de verhuur-instrumenten wordt besteed. Uniek bij Résonance is het op dikte maken van de bladen van de instrumenten, vooral van de kleine maten. De viooltjes en cellootjes werden en worden door de Duitse en Franse fabrikanten meestal te zwaar gebouwd. Eric Matser maakt die instrumenten open en volgt voor het dunner en gevoeliger maken van de de bladen het systeem van Antonio Stradivari, de beroemde Italiaanse vioolbouwer uit het verleden. Met als verbluffend resultaat dat die instrumenten veel beter gaan klinken. Daarom durft hij gerust te stellen dat kinderviolen en -cello’s nergens beter klinken dan bij Résonance. Eric Matser doet hetzelfde met volwassen maten (4/4) instrumenten als de fabrikant of maker het niet zo nauw heeft genomen met de dimensionering, vaak met het zelfde spectaculaire resultaat als bij de kleintjes.

Resonance sticker

Achterblad van een viool aan de binnenzijde. Bewerking met schaafjes en schraapstaal (afwerking), voor een beter klankresultaat.

Welke maat?

Kinderviolen en –cello’s zijn natuurlijk kleiner dan instrumenten voor volwassenen. De kleinste viool waar nog redelijk op gespeeld kan worden is een 1/16 viool (ongeveer voor een kind van 4 jaar). Die viool is niet precies 16 keer zo klein als een hele viool, ook 4/4 viool genoemd (viool voor een volwassene). Die breuken geven meer een volgorde aan dan een absolute maat. Voor kindercello’s geldt uiteraard het zelfde.

Meten is weten

Een paar voorbeelden: een kind van 6 jaar speelt meestal op een ¼ viool, een kind van 8 jaar op een ½ viool. Om het precies te weten moet de arm worden opgemeten. Bij cello’s wordt meer gekeken naar de vingers. Al dit opmeten is in no-time gebeurd.

klant buitren licht

Welke kwaliteit?

Résonance verhuurt alleen maar goede instrumenten in optimale speelconditie. Maar er zijn natuurlijk wel verschillen in klank en ouderdom. Soms klinkt oud mooier dan nieuw, maar dat is geen regel. In de verhuurcollectie van Résonance zit een flink aantal oude Franse instrumenten, meestal uit de vioolbouwplaats Mirecourt (Vogezen). Deze instrumenten zijn op grote schaal in het begin van de vorige eeuw gemaakt. Ze klinken in het algemeen erg goed en nog beter nadat ze door de handen van Matser zijn gegaan.

Kopen of huren?

Het is in het algemeen niet verstandig een kinder-instrument te kopen. Je weet nooit hoe lang het kind spelen leuk blijft vinden. Blijkt er een klik te zijn, dan is een kind na enige tijd toe aan een groter instrument. Na elke groeispurt wordt dit herhaald. Kopen van een goedkoop Chinees instrument op internet lijkt misschien een goede optie. Jarenlange ervaring heeft mij dit geleerd: doe het niet! Dit soort valt onder het begrip 'speelgoed' (eigenlijk: 'speel-slecht'). De instrumenten hebben geen fatsoenlijke snaren en functionerende stemknoppen, een onaangepaste kam en stapel, een staartstuk dat breekt, een ondeugdelijke toets, etc, etc. Wilt u dit allemaal redelijk in orde laten maken dan bent u een veelvoud van de aanschafprijs kwijt. En het klinkt nog voor geen meter.

Viool vrouw

Contract

Na het opmeten wordt een contract opgesteld. U huurt het instrument altijd voor minimaal 6 maanden en betaalt een borgsom van €100 voor een viool en € 200 voor een cello. De borgsom wordt contant of met PIN betaald. De huur wordt via incasso per drie maanden geind. De datum op het contract is de startdatum. Voorbeeld: de datum van het contract is 15 augustus. Dan betaalt u in ieder geval tot 15 februari van het volgend jaar. Er is dus geen opzegtermijn. Wacht u met teruggeven tot de eertse werkdag na 15 februari dan betaalt u weer het hele kwartaal. Zodra het instrument bij Résonance terug is wordt de incasso gestopt. Op de achterkant van het contract vindt u een handleiding voor het instrument.

Verzekering

Instrumenten en toebehoren zijn via Résonance niet verzekerd. Uw WA-verzekering geeft meestal geen dekking. De beslissing om te verzekeren ligt bij u. Op het huurcontract staat hoe u zich kunt verzekeren. Het huurcontract kan tevens dienen als taxatierapport van instrument en toebehoren.

Onderhoud

Onderhoud van instrument en toebehoren is geheel voor rekening van Résonance. Gesprongen snaren zijn voor rekening van de huurder. Bij schade of defecten altijd direct naar Résonance en nooit door een derde laten repareren.

Aanmelden verhuur

Naam huurder (=contractant):(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

U kunt ook langskomen in de winkel.
Bezoeken kan uitsluitend op afspraak.