Instrumenten verhuur
* VIOOL HUREN VANAF € 16

* ALTVIOOL HUREN VANAF € 16

* CELLO HUREN VANAF € 24

* VIOLA DA GAMBA HUREN VANAF € 40

* VERZEKERING?: NEE
* ONDERHOUD?: DOET RÉSONANCE

* HOE MELD IK ME AAN?:
VIA HET CONTACTFORMULIER, EVEN NAAR BENEDEN SCROLLEN. MAAR U KUNT OOK GEWOON LANGSKOMEN ZONDER AFSPRAAK.
 

 
Welke maat?
Kinderviolen en –cello’s zijn natuurlijk kleiner dan instrumenten voor volwassenen. De kleinste viool waar nog redelijk op gespeeld kan worden is een 1/16 viool (ongeveer voor een kind van 4 jaar). Die viool is niet precies 16 keer zo klein als een hele viool, ook 4/4 viool genoemd (viool voor een volwassene). Die breuken geven meer een volgorde aan dan een absolute maat. Voor kindercello’s geldt uiteraard het zelfde.

Meten is weten
Een paar voorbeelden: een kind van 6 jaar speelt meestal op een ¼ viool, een kind van 8 jaar op een ½ viool. Om het precies te weten moet de arm worden opgemeten. Bij cello’s wordt meer gekeken naar de vingers. Al dit opmeten is in no-time gebeurd.
 
Welke kwaliteit?
Résonance verhuurt alleen maar goede instrumenten in optimale speelconditie. Maar er zijn natuurlijk wel verschillen in klank en ouderdom. Soms klinkt oud ook mooier dan nieuw, maar dat is geen regel. In de verhuurcollectie van Résonance zit een flink aantal oude Franse instrumenten, meestal uit de vioolbouwplaats Mirecourt (Vogezen, Frankrijk). Deze instrumenten zijn op grote schaal in het begin van de vorige eeuw gemaakt (vergelijkbaar met wat de goede Chinezen nu doen). Deze Franse instrumenten klinken in het algemeen erg goed.
 
Kopen of huren?
Het is in het algemeen niet verstandig een kinder-instrument te kopen. Je weet nooit hoe lang het kind spelen leuk blijft vinden. Blijkt er een klik te zijn dan is een kind na enige tijd toe aan een groter instrument. Na elke groeispurt wordt dit herhaald. Aanschaf lijkt misschien een goede optie bij heel goedkope instrumenten uit China. Jarenlange ervaring heeft mij geleerd: doe dit niet! Goedkope Chinese instrumenten vallen onder het begrip 'speelgoed', of liever: speelslecht. Ze hebben geen fatsoenlijke snaren, niet functionerende stemknoppen, een onaangepaste kam en stapel, een staartstuk dat breekt, een ondeugdelijke toets etc etc. Wilt u zo’n ding redelijk in orde laten maken dan bent u een veelvoud van de aanschafprijs kwijt en het klinkt nog voor geen meter.
 
Een instrument van jezelf
Als het kind is uitgegroeid is het natuurlijk het fijnst om een eigen instrument te hebben. Als u bij Résonance huurt krijgt u bij aankoop van een (4/4) instrument de betaalde huur van het laatste jaar terug. Kopen van een instrument staat natuurlijk ook voor niet-huurders en alle volwassenen open. Ook bij overgang van huur van 4/4 huur naar 4/4 koop krijgt u een jaar huur terug. U heeft daarbij vrije keus uit al mijn instrumenten. (zie pagina verkoop van instrumenten)
 
Prijzen
Violen vanaf 14 euro, cello’s vanaf 21 euro en violen da gamba vanaf 35 euro, per maand, inclusief strijkstok, eventueel schoudersteun, kist of hoes en hars. De huurprijzen zijn afhankelijk van de waarde van het instrument en de strijkstok.
 
Contract
Na het opmeten wordt een contract opgesteld. U huurt het instrument altijd voor minimaal 6 maanden en betaalt een borgsom van €100 voor een viool en € 200 voor een cello. De borgsom wordt contant of met PIN betaald. De huur wordt via incasso per drie maanden geind. Het contract is dus ook een machtiging om per kwartaal (3 maanden) de huur van uw bankrekening te halen. De datum op het contract is de startdatum. Voorbeeld: de datum van het contract is 15 augustus. Dan betaalt u in ieder geval tot 15 februari van het volgend jaar. Wilt u stoppen dan hoeft u alleen maar het instrument voor 15 februari terug te geven. Er is dus geen opzegtermijn. Wacht u met teruggeven tot de eertse werkdag na 15 februari dan betaalt u weer het hele kwartaal. Zodra het instrument bij Résonance terug is wordt de incasso gestopt. Bij groei of als u een ander instrument wilt wordt het contract aangepast. Het is belangrijk het contract goed te bewaren en bij mutaties mee te nemen. Op de achterkant van het contract vindt u een handleiding voor het instrument.
 
Verzekering
Instrumenten en toebehoren zijn via Résonance niet verzekerd. Uw WA-verzekering geeft meestal geen dekking. De beslissing om te verzekeren ligt bij u. Op het huurcontract staat hoe u zich kunt verzekeren. Het huurcontract kan tevens dienen als taxatierapport van instrument en toebehoren.
 
Onderhoud
Onderhoud van instrument en toebehoren is geheel voor rekening van Résonance. Gesprongen snaren als gevolg van te veel spannen is voor rekening van de huurder. Uitgerekt haar van de strijkstok als gevolg van onjuist gebruik (niet onstpannen van de strijkstok) is voor rekening van de huurder (€ 50). Bij schade of defecten altijd direct naar Résonance en nooit door een derde laten repareren.
 
Aanmeldingsformulier instrumentverhuur

Type the characters you see in the picture below